Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров в топ 5 за Гран при на Чехия

Петър Петров в топ 5 за Гран при на Чехия
Снимка: Личен архив

Петър Петров спечели пето място в състезанието за Голямата награда на Чехия, кръг от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Пилотът на заводския тим на „Кавазаки“ остана на два пъти на шесто място, с което спечели 30 точки за генералното класиране и вече заема 12-о място с общ актив от 224 пункта.

Българинът завърши на осмо място в квалификационния манш, а проблемите го преследваха и в двата старта от 13-ия кръг на надпреварата. Състезателят от Севлиево едва избегна масова катастрофа в началото на първото състезание за деня и отпадна от челната десетка, но постепенно си върна няколко позиции и завърши на шесто място.

Петров започна по идентичен начин и второто състезание, въпреки че този път беше девети след първия завой. Той преодоля Брент ван Донинк (Ямаха), Брайън Богерс (КТМ) и падналия Жереми Сеевер (Сузуки), който в края на състезанието опита да си върне позицията. Българинът обаче я задържа и финишира отново шести, което му донесе нови 15 точки.

Победител във втория манш стана Валентин Жило, който след второто си място в първото състезание спечели и Гран при на Чехия.

Това е най-доброто класиране за Петров от началото на неговата кариера в клас МХ2. По-добре се е представял само Димитър Рангелов, който през 1982-ра взе бронза в края на сезон 1982 с отбора на „Husqvarna“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна