Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Така наречените "реформи" не са много далеч от декларативността

Съдебна реформа трябва да има. Не е ясно какво толкова ще се промени в съда и в начина, по който обслужва гражданите и правораздава, с разделянето на Висшия съдебен съвет. Това каза в предаването "12+3" специалистът по политически маркетинг и пиар Арман Бабикян.

Мнозина не са убедени в ефективността на това "фундаментално" решение, но, тъй или иначе, ни проглушиха ушите с него, така че се надяваме тези, които ни проглушиха ушите с него, да са прави. 

На въпрос, не стана ли ясно, дори и на най-големите наивници, че най-важната част, поне така излиза, от управляващата коалиция, е ДПС, Бабикян отговори: 

Разбира се, че е ДПС. Всъщност, този въпрос никога не е стоял пред сериозните анализатори. Този въпрос стоеше единствено пред Реформаторския блок, защото те влязоха в парламента и въобще в политическата надпревара с анонса, че тяхната основна задача е да изтръгнат от тялото на държавата този тумор и какви ли не други определения се даваха, наречен ДПС. Точно обратното стана - точно реформаторите се наложи да седнат с ДПС да преговарят. Апропо, това е вторият им голям, морално-политически провал. Първият е участието им в правителството на Бойко Борисов. Именно него наричаха основен опонент и крепител на статуквото заедно с, разбира се, кабинета на Орешарски. Наложи им се да преглътнат и Румен Петков, и Първанов, което беше следваща екстра в тяхната морална гарнитура и беше съвсем логично да стигнем до ДПС.

Арман Бабикян смята, че оттеглянето от реформата в съдебната реформа от страна на БСП е доста нелепа позиция за партия с претенциите на социалистите.

Всеки трезвомислещ човек би казал, "Защо не се включи, за да внесеш разум?!".

Специалистът по политически маркетинг подчерта, че трудно ще се контролира как точно и кой за какво ще гласува на предстоящите местни избори, съчетани с референдума.

Цялото интервю на Петър Волгин с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна