Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Сакскобургготски даде интервю за Си Ен Ен

Снимка: БГНЕС

Симеон Сакскобургготски бе гост на рубриката "Невероятни съдби" на известната американска журналистка Кристиан Аманпур. Основната тема на интервюто за Си Ен Ен беше спасяването на българските евреи, в което бащата на бившия монарх и премиер, цар Борис Трети, играе основна роля. Симеон Сакскобургготски обясни подробно защо България не е могла да спаси евреите от Македония и Тракия и заяви, че се чувства много горд заради опазването на живота на 48 хиляди души от вътрешността на страната.

В интервюто той заяви още, че се е кандидатирал за поста на министър-председател, защото след 50 години в изгнание е сметнал, че това е най-добрият начин да подаде ръка.

Опитът ми от частния сектор и връзките ми с европейските кралски дворове помогнаха много, за да бъдат отворени вратите на НАТО и Европейския съюз, което беше и основната цел, каза Симеон Сакскобургготски.

Той разказа, че се е почувствал много добре, защото е разбил мита, че кралските особи не са демократи.

Бившият и премиер призна също, че никога не е вярвал, че ще се върне в България, дори смятал, че децата му няма да доживеят да видят промяната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна