Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Германия се готви да върне над 6 хиляди кандидати за убежище от Македония, които не са получили разрешение за престой в страната, съобщава македонският вестник Дневник. По официални данни на федералната служба за имигранти и бежанци само 0,3% от македонските граждани, които са поискали убежище в Германия, са получили положителен отговор и ще могат да останат в страната. Според службата над 6700 искания за убежище в Германия са подадени от македонски граждани. 

Париж и Берлин създават голям военен концерн за производство на бронетанкова техника, пише Росийская газета. Френско-германски протокол за съвместния проект беше подписан в Париж. Новото предприятие ще стане един от най-големите оръжейни концерни в Европа. В заводите му ще работят 6500 души като концернът ще има общ годишен оборот от 1,8 млрд. евро. На церемония в Париж френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан нарече новата оръжейна структура "европейски Еърбъс в сферата на оръжията за сухопътните войски".

Украинските митници публикуваха списък с руски книги, чието внасяне в страната се забранява, тъй като пропагандират ксенофобия и сепаратизъм, пише Комерсант. Забранителният списък включва 38 литературни творби на руски език от различни жанрове, уточнява изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени