Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът, избухнал в района на село Тюленово в община Шабла, е потушен

| обновено на 14.08.15 в 18:11
Снимка: БГНЕС

Голям пожар избухна в района на село Тюленово в община Шабла. Пожарът вече е напълно потушен. Извършва се проверка и оглед на района, където е възникнал.

Пожарът влезе в селото, но беше овладян. Няма пострадали къщи, а само растителност. На територията, върху която беше пожарът, има съоръжения на нефт и газ, но все още нямаме информация за щети. Пожарът обхвана около 20 декара тревна площ, която не е земеделска земя. Причинен е, може би, от искра от кола, тъй като пожарът е възникнал близо до пътя за Шабла. Движението е спокойно в момента. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ кметският наместник на село Тюленово, община Шабла - Невена Донева.

Засега няма съмнение за умисъл, поясни главният инспектор Дарин Димитров, началник на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич.

Димитров уточни, че става дума за запалени сухи треви на голяма площ между морето и пътя за Тюленово. Пламъците са достигнали до началото на селото поради силния вятър, но два екипа пожарникари с четири противопожарни автомобила са успели да овладеят ситуацията.  

За момента няма тлеещи участъци, но районът е все още задимен.

Водачите на автомобили трябва да се движат с повишено внимание, както и е препоръчително да използват обходния маршрут Тюленово-Гурово.

Имало е опасност огънят да застраши намиращите се в района цистерни за съхраняване на суров нефт. По случая Районната прокуратура в Каварна е разпоредила започване на досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител.      



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени