Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Западът се опасява от нова военна ескалация в Източна Украйна, пише руският вестник Ведомости. Германия приканва военни представители на страните в конфликта спешно да започнат преговори с посредничеството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, ситуацията в района все повече се влошава, добавя изданието.

Страните в конфликта си прехвърлят взаимно вината за изострянето на ситуацията - всяка подозира, че противникът готви мащабно настъпление, отбелязва Утро.

Докато силите на Киев критикуват сепаратистите, а те очакват провокации, в обстрелите продължават да загиват мирни граждани, изтъква Московский комсомолец.

"Американският професор Стивън Коен заяви, че много политически дейци в Киев и Вашингтон сериозно разглеждат идеята за отцепване на Донецк и Луганск. Историкът отбеляза, че американски и украински политици обсъждат от няколко месеца този вариант за развитие на събитията", пише Военное обозрение.

Китайските държавни медии отправиха необичайно остри критики срещу лошата комуникацията между представителите на властите в град Тянцзин и липсата на прозрачност след експлозиите в града, посочва тясно свързаният с комунистическата партия англоезичен в. Глоубъл таймс. Друг държавен англоезичен вестник, Чайна дейли, акцентира върху това, че много въпросителни, свързани с експлозиите, все още остават без отговор, докато безпокойството от мащаба на химическото заразяване расте. Изразителят на комунистическата партия, "Женмин жибао", предупреждава че "съмненията и безпокойството са неоснователни и безполезни....Да се поставя под въпрос и да се оспорва официално изнасяната информация не представлява разумно поведение".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна