Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина, а друг беше ранен при тежка катастрофа на АМ "Хемус"

| обновено на 20.08.15 в 16:36
Снимка: БГНЕС

На автомагистрала "Хемус" е станала тежка катастрофа, при която е починал един човек, а друг е ранен, съобщават от МВР.

Инцидентът е станал в ремонтиран участък в района между тунелите "Топли дол“ и "Ечемишка". Ударили са се ТИР и три леки автомобила, като сигналът за катастрофата е подаден около 14 часа.

Загинал е водачът на един от леките автомобили, марка "Фолксфаген",  а друг водач на лек автомобил е ранен и е транспортиран в болница. Към момента няма информация за други пострадали при тежкия инцидент. 

Екипи на пожарната се намират на мястото, което е отцепено от полицейски патрули.

АМ "Хемус" е затворена за движение в двете посоки  - и към София, и от София към Варна. На изхода на София до разклона за Долни Богоров, където е началото на автомагистралата, има полицейски патрул, който не допуска автомобилите да навлязат по нея в посока Варна. Трафикът се отклонява по стария път през Подбалканския път или през Своге.

От областната дирекция на полицията пък обясниха пред "Хоризонт", че се налага затварянето на АМ "Хемус", тъй като там в момента се провежда оглед на мястото на тежкия инцидент. Не е ясно кога ще бъде отворена автомагистралата.

От полицията поясниха, че тъй като има автомобили, които са навлезли преди затварянето на пътя, те ще бъдат пренасочени от екипи на областната дирекция  по обходни пътища.

Очаква се след приключването на огледа движението да бъде пуснато. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени