Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив продължава разчистването след пороя

Снимка: БГНЕС

В Пловдив продължава разчистването след пороя в четвъртък, когато над града се изляха 50 литра на квадратен метър, а в зоната на бул. „Руски“, Бунарджика и Централна гара количеството на падналите валежи достигна 60 литра на квадратен метър.

Много улици и булеварди се превърнаха в реки и се образуваха огромни задръствания.

Около 250 сигнала за паднали дървета, клони, наводнени изби и участъци са подали пловдивчани след вчерашната буря.

Директорът на общинското предприятие "Градини и паркове" Стоян Алексиев уточни, че в момента екипите продължават да разчистват улиците, като извозват струпаните клони. Най-много щети са установени на бул. "Руски", "Васил Априлов" и бул. "Копривщица". Много са били регистрираните поражения и на транспортния подлез на ул. "Гладстон", ул. "Скобелева майка", ул. "Голямоконарско шосе" и бул. "Санкт Петербург". В долната част на централната пешеходна улица участъци от зоната са отцепени, за да бъдат отрязани клони от пострадали дървета. Продължава и отстраняването на листа от частите по улиците.

Служители на фирма "Чистота" започнаха да мият с маркучи наносите кал. От общинската администрация казаха, че аварийните екипи снощи са били подпомогнати от членове на доброволческото формирование "Пловдив-112".

Купища боклуци, почти унищожена стока в магазините е пък равносметката на търговците от подлеза на аптека "Марица". Щети има и върху десетки автомобили, върху които са паднали снощи клони и дървета. 

Работник в сервиз загина по време на бурята, а в село Костиево почина мъж, върху чиято къща падна мълния и предизвика пожар.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна