Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минимална победа на "Атлетико" Мадрид на старта в Примера

Атлетико Мадрид - Лас Палмас 1:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Атлетико Мадрид спечели първия си мач за сезона в испанското първенство по футбол, след като столичаните се наложиха с минималното 1:0 над гостуващия Лас Палмас.

Валенсия пък се препъна още на старта след 0:0 в гостуване на Райо Валекано.

  Атлетико се задоволи само с едно попадение, паднало в 16-ата минута след изпълнение на пряксвободен удар от страна на Антоан Грийзман и рикошет в крака на защитник. Това излъга вратаря Раул Лисоаин и топката се оплете в неговата мрежа.

Последваха тежки минути за футболистите на Диего Симеоне, които рядко стигаха до чисти положения, въпреки че доминираха териториално над завърналия се в елита след 13 години отсъствие тим от Канарските острови.

    Валенсия и Райо Валекано не си вкараха гол, което се случи и два часа по-рано в двубоя между Реал Сосиедад и Депортиво Ла Коруня. Двата мача бяха идентични с петъчния двубой между Севиля и Малага, които също не успяха да се победят и завършиха при 0:0.

    Освен Атлетико, Еспаньол е вторият отбор с три точки в Примера след първите два дни за новия сезон. И в Барселона единственият гол падна след пряксвободен удар, а автор на попадението за крайното 1:0 срещу Хетафе беше Салва Севия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени