Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - за бежанския натиск, училището и улицата като изкуство

В състояние ли е и как точно Европа може да реши проблема с  бежанската лавина?

Ултимативният тон, заменил  пожелателния по темата, коментирана като най-мощното преселение на народите в новата история на континента, ежедневно намира аргументи в растящия в геометрична прогресия брой на имигрантите тук, около нас и в сърцето на ЕС.

 Част от разговора за  глобалната сигурност и възможностите  солидарността на ЕС  да бъде проявена  на практика, поставя въпроси за равнопоставеността,  чуваемостта и потенциала на институциите и политическите лидери.  По темата ще разговаряме с кореспондента на  в. „24 часа” в Берлин  Капка Тодорова.

Защо и без да вещае радикална промяна в системата,  новият закон за училищното образование, е предизвикателство за цялото общество?. За  очакванията, предразсъдъците, страховете и надеждите свързани с новата учебна година ще разговаряме с  психолога Иван Игов.

В минутите за  култура – събеседник е режисьорът Теди Москов. Неговият мултимедиен спектакъл „Улицата на живо”, в който ще се срещнат телевизия и театър ще даде официален старт на 11-ото издание на Есенен салон на изкуствата в Пловдив на 5-ти септември от 20.30 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени