Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Безплатни лекарства изчезнаха от аптеките, продават ги в чужбина, пише във водещата си статия Монитор. Вестникът цитира Пенка Георгиева от пациентската организация "Заедно с теб", според която и двата медикамента са животоспасяващи.

Пореден план за справяне с бедността, който има по-скоро пожелателен характер, прие Министерският съвет. Планът отново акцентира върху приоритетите в Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване до 2020 г., посочва Дума.

"1400 евро за шофьор и пак трудно се намират", гласи заглавие в 24 Часа. От сдружението на превозвачите казват, че не достигат към 2 хиляди шофьори, пише изданието и пояснява, че либерализацията на транспорта в Европа е причина за недостига.

Вече трета година Добруджа е на второ място след Казанлъшката долина по производство на лавандула. Така житницата на страната е на път да се прослави с нова емблема в областта на земеделието, посочва Земя.

МВР предприема спешни мерки срещу незаконните състезания с автомобили. Внедряват се тайни агенти, а полицаите се снабдяват с подробни карти на местата, където се организират незаконни гонки, съобщава Стандарт.

Армията спря рушветите по границата с Македония. Дребните контрабандисти на цигари, зеленчуци и храни са се стреснали, че рейнджърите ще ги изловят и са спрели постоянните совалки до съседната държава, пише Телеграф като се позовава на гранични полицаи.

Местните избори и референдумът, които ще се проведат на 25 октомври, ще ни струват рекордните 51 милиона лева, пише Труд като цитира финансовия министър Владислав Горанов. Според изданието през 2011 година, когато вотът също е бил 2 в 1 и се е гласувало за местна власт и президент, са били похарчени 39 милиона.

Логичното изискване да има задължителна предварителна и последваща на всеки нормативен акт оценка, който да приема, изменя или допълва, ще стане част от българското законодателство. Министерският съвет прие промени в Закона за нормативните актове, с които се въвежда оценка на въздействието в нормотворческия процес, посочва Сега.

Девет месеца след като Русия гръмко обяви, че отменя проекта "Южен поток", българското правителство продължава да изпълнява дейности по изграждането на газопровода, отбелязва Капитал Дейли. Според изданието прекратяването на процедурите може да доведе до евентуални съдебни искове и финансови санкции срещу България.

Влюбени столичани ще могат да си казват заветното "да“ сред интериора на новия Музей за история на София. Той ще бъде официално открит на 17 септември в преустроената сграда на бившата Централна баня до магазина ЦУМ, информира Новинар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна