Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Робен атакува съотборник в националния на Холандия

Ариен Робен напуска ядосан терена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на националния отбор на Холандия Ариен Робен хвърли вината за втората поредна загуба от Исландия върху защитника Бруно Мартинс Инди. "Лалетата" отстъпиха с 0:1 на собствения си "Амстердам Арина", а Мартинс Инди получи червен картон в 33-ата минута.

Като капитан, моята задача е да подкрепям съотборниците си. Но не ми остава друго освен да определя постъпката му като много глупава, каза след срещата Робен.

23-годишният защитник получи червен картон, защото се спречка с Колбайн Сигторсон. Бруно предаде съотборниците си и трябва да се срамува от постъпката си, добави Робен, който напусна двубоя контузен секунди преди Мартинс Инди да бъде изгонен.

Останали с човек повече на терена, исландците се възползваха от предимството си и стигнаха до трите точки с гол на Гилфи Сигурдсон от дузпа в началото на втората част.

Мнение, подобно на това на Робен, изказа и старши треньорът на холандците Дани Блинд. Имахме проблеми в началото на срещата, но тъкмо започнахме да намираме ритъма си и дойде този червен картон. За загубата обвинявам Мартинс Инди, защото той знаеше с какъв залог бе този мач за нас. За съжаление всички ние платихме цената за постъпката му, добави Блинд.

Поражението остави Холандия на трето място в групата с 10 точки от седем мача – на цели 6 точки от втория Чехия и на 8 от водача Исландия.

В неделя холандците гостуват на Турция в директен сблъсък за третата позиция в групата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна