Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешко отбелязват Седмицата на пожарната безопасност и защита на населението

Снимка: БГНЕС

По повод Седмицата на пожарната безопасност и защита на населението от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч ще организират демонстративни занятия в цялата област. Организира се и дарителска кампания за събиране на средства за подпомагане на деца на загинали при изпълнение на служебните задължения огнеборци.

Всички районни служби в областта ще бъдат отворени за граждани. Планирани са и срещи с общинските ръководства, представители на бизнеса и други институции, на които ще бъдат обсъдени проблемите на пожарната безопасност и предприемане на мерки за сигурността на населението.

В Ловеч предстои съвместно занятие с доброволното формирование към Общината по гасене на пожар в цистерна за лесно запалими течности.

Противопожарната техника и екипировката ще бъдат показани на децата от осем детски градини в Ловеч, Троян и Луковит. В Троян ще се организира онлайн изложба с рисунки по теми за пожарната безопасност. Демонстративни занятия ще има и в Тетевен и Ябланица.

Тази година Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч е получила седем нови пожарни автомобила, екипировка и техническо оборудване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени