Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Дончева: Не сме партия на статуквото, а партия на промяната

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева представи кандидатите за кмет в някои от големите градове в страната . Паритята ще подкрепи бившия кмет на Дупница Пламен Соколов в борбата му да повтори мандат, а в Бургас - Аргир Гилмановски, в Сливен - Красимир Кръстев, а в Лом -  доктор Пламен Цеков, бивш депутат на ГЕРБ и бивш управител на Здравната каса.

Партията ще има 80 самостоятелни листи, 26 кандидат- кметове и 24 кандидата за софийските райони. Очакват се 10 общински коалиции, като формацията ще работи на места в Реформаторския блок , НДСВ и партии от коалицията около БСП, както и с АВБ.

Не сме партия на статуквото, а партия на промяната, подчерта Татяна Дончева:

Партията на промяната става с нови хора и разбира се и с бойци, които са "извървели виенското колело и отгоре, и отдолу". Разчитаме, че опитните хора, особено в големите общини, ще бъдат достатъчно пробивни и достатъчно устойчиви не само на съблазните на властта, но и на ласкателите.

Превъзхождаме с това, че предлагаме листи и кандидати, които не са навързани със съответната местна клиентела, която за съжаление оплита и управляващи, и опозиция, които трайно стоят в общините
,
допълни Дончева.


Подробности чуйте в репортажа на Румяна Василева в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна