Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек Юнион Ивкони" ще гони 5-а поредна титла на страната

Людмил Найденов и Найден Найденов преди началото на новия волейболен сезон у нас
Снимка: БГНЕС

Волейболният шампион "Марек Юнион Ивкони" ще се стреми към обиграване на младите състезатели в отбора по време на предстоящия сезон в Националната волейболна лига. Дупничани ще опитат да спечелят пета титла на България и да се представят достойно в Шампионската лига.




За повече ще ни трябват още един-двама като Иво Константинов (собственик на клуба) и тогава ще можем да мислим за излизане от групата в Шампионската лига, заяви мениджърът на отбора Людмил Найденов.

Заедно с брат му Найден Найденов, старши треньор на "Марек", продължават по познатия вече път, като все още не могат да определят състава, който ще излезе на игралното поле в залата през новия сезон. До момента има запитвания за някои играчи, а философията на клуба е по-опитните да продължат кариерата си в чужбина, като на тяхно място да се включат млади състезатели. 

Имаме достатъчно състезатели за всички постове и трансферите на играчи в чужбина няма да се отразят на представянето ни, сигурен е Найден Найденов.

Дупничани са заявили собствената си зала за мачовете в Шампионската лига, въпреки че ремонтът в нея все още не е завършил. Според Людмил Найденов обещанията на кмета на Дупница са това да стане до 15 октомври. След ремонта залата ще разполага с 1500 места, но по-важното е, че "Марек" отново ще се върне при собствената си публика. Найденови изразиха своята благодарност към кмета на Сливница за това, че им е предоставил залата на града и отлични условия за работа и подготовка, но очакват с нетърпение завръщането си у дома.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна