Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тонев игра цял мач при загубата на "Фрозиноне" от "Рома" с 0:2

Александър Тонев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът ни Александър Тонев игра пълни 90 минути за новия си отбор "Фрозиноне", но не успя да помогне за нещо повече от поражение с 0:2 от "Рома". Срещата от 3-ия кръг в италианското футболно първенство реално беше дерби на столичния регион, а "римските вълци" остават начело в класирането със 7 точки. Новаците от "Фрозиноне" все още са без актив.

Яго Фалке вкара първия гол в 44-ата минута доста щастливо, след хвърлен тъч и рикошет. Резервата Хуан Итурбе удвои преднината в последната минута на добавеното време, след като домакините се бяха втурнали да изравняват. Първата възможност за домакините беше в 26-ата минута, която се откри пред българското крило Тонев, който стреля от лявото крило, но полският вратар на гостите Войчех Шчесни се хвърли и спаси. Изобщо Тонев направи много силно първо полувреме, а през второто незнайно защо съотборниците му не играха много с него. Той все пак можеше да отправи и по-точен удар в 90-ата минута от свободен удар, но топката мина над гредата. Три минути след първото попадение в мача Един Джеко можеше да удвои след пас на Франческо Тоти, но не стреля точно. След почивката домакините натиснаха и упражниха преса, но малкото им положения не бяха реализирани.

С десет души отборът на "Фиорентина" победи с 1:0 "Дженоа" в друга среща и събра шест точки заедно с още 5 отбора, които си поделят 2-ата позиция. Кума Бабакар вкара победния гол след час игра, четири минути преди Милан Бадел да бъде изгонен за втори жълт картон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна