Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-добре да чуете "Ръцете горе" с Оги 23, отколкото "Горе ръцете"...

Клипът е лятно весел, а нов албум групата пуска още преди зимата

Кадър от видеото към "Ръцете горе"
Този понеделник преминахме от "Почивка", през "Любов на пресипи", зададохме си въпроса "На кой му дреме" и стигнахме до призива "Ръцете горе" с Косьо от бандата Оги 23.

Поводът беше последното им парче "Ръцете горе" и клипът към него.

Темите, както винаги, бяха разнообразни и разбира се с нотка смях. Косьо ни разказа за 10-годишната история на групата, за веселите им моменти, за двете падания на Ангел от сцената и промяната в Оги 23 до днес. Появи се и темата "Българската музика сега и преди", в която Косьо съжали, че днес няма я живата истинска музика, няма ги групите, а опашките по кастингите на форматите много пречат на истинската музика и музициране.

Спомни си, че като по-малък е слушал групи като"БТР" и "Д2" а днес групите се оказват кът, за сметка на соловите изпълнители. Обещава обаче, че Оги 23 ще се задържи, защото с Ангел вече са много близки. В блиц интервюто се посмяхме на всичките му отговори и разбира се чухме и любимия звук на госта ни (наздраве!).

Чуйте целия ни разговор в студиото.

А иначе клипът е най-веселият, който са правили досега. И още нещо за феновете: До края на годината очаквайте третия албум на групата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна