Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Млади възрожденци" събира над 2 000 деца в над 100 клуба

Клуб "Млади възрожденци" от Ново село
Снимка: Светла Бондова

Това е в подкрепа на всички онези деца, на които инициативата "Млади възрожденци" даде възможност да се обединят и да се свържат, за да си покажат един на друг кой какво е направил като родолюбива дейност. Това каза зa “Хоризонт” в предаването “Нещо повече“ Васил Василев от общобългарския комитет "Васил Левски" по повод провелата се в Плевен кръгла маса на тема "Нужни ли са ни народни будители днес?". Форумът се осъществи след инициатива на Общината и общобългарския комитет и под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и със специалното участие на академик Антон Дончев:

Това е една инициатива, която се разраства в цялата държава за по-малко от година - над 100 клуба с над 2 000 деца и мисля, че в рамките на тази учебна година броят им ще се удвои.

Василев поясни, че всеки месец ще бъде излъчван по един най-добър клуб, а специалната награда за всяка формация ще бъде посещение на София и на Народното събрание с разрешение на председателя му, както и посещение на президентството и на Националния исторически музей.

Особено важно е, че тези деца учат историята и се заравят в нея – на държавата, на религията, на царството ни и на своя роден край – от това излизат много добри резултати, допълни Василев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна