Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Бодаков: "Непознатия друг" ни кара да мислим отвъд абстрактния фейсбук хуманизъм и евтините медии

Снимка: nepoznatiatdrug.org
Живеем в общество, което боледува от тежка информационна булимия. Постоянно поглъщаме думи и повръщаме думи. Никога до този момент словото не е било така обезценено и този процес завладява и изображенията. Затова появата на тази изложба ми се струва изключително важна. Защото тя прави опит да върне смисъла на историята и смисъла на изображенията. И да намери пресечната точка между образ и разказ, това споделя поетът Марин Бодаков за изложбата "Непознатия друг", която ще ви отведе "навътре" в сградата на бившия „Дом на българо-съветската дружба", в сърцевината на която днес се намира Непознатото пространство. На това място не достига дневна светлина и образите изпъкват ярко. Там Ви предстои лична среща с 19 фотографски и словесни портрети на бежанци и българи.
Можете да се запознаете с тях до 28 септември.
Като част от инсталацията в преддверието тече и документален филмов разказ, създаден от екипа, който дълбае в трудната тема за бежанците, прииждащи в Европа от 2013 г.

Юлия Владимирова разговаря с поета Марин Бодаков за лайфстайла като благотворителност, евтините медии и страховете, абстрактния фейсбук хуманизъм и отвъд него, но също така и какво разказват подобните на икони портрети на бежанци и българи, врязани в тишината на пространството и защо посетителите излизат с насълзени очи оттам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна