Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Костов: Българските власти имат готовност да усилят патрулите по границата с Турция

Георги Костов
Снимка: БГНЕС

Не бива да имаме притеснения за изостряне на миграционния натиск. Полицейските сили са достатъчни, обстановката се следи непрекъснато и съобразно с нея има готовност патрулите по границата да бъдат усилени своевременно - каза главният секретар на МВР Георги Костов след срещата си с валията на Одрин Дурсун Али Шахин.

Към момента има известен брой служители на армията и военна техника и въоръжение по щат. Тяхната задача е осъществяване на патрулно-постова дейност съвместно със силите на национална и гранична полиция.

Главен комисар Костов изказа благодарност на валията на Одрин за усилията, които полагат правоохранителните органи на Турция и за неговия личен принос за ограничаване на миграционния натиск към България и уточни каква е била целта на срещата му с валията на Одрин.

За да ме осведоми г-н Дурсун какво е обстановката по линия на миграционния натиск в област Одрин. Чух, че колегите от Република Турция владеят процесите по миграционния натиск и не следва да имаме притеснения за неговото изостряне.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна