Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изследване върху уебстраниците на българските компании ще бъде представено на 2-дневнен форум

Даниела Пеева
Снимка: www.abird.info

Изследване върху уебстраниците на българските публични компании, което показва начина, по който компаниите представят своята корпоративна информация и способност им за онлайн комуникация, ще бъде представено по време на двудневнен форум.

В петък започва Международната конференция по връзки с инвеститорите "Ай Ар днес в окото на тигъра", която ще се превърне в най-голямото подобно събитие не само в България, но и в региона. Повече от 140 експерти в областта на инвестициите и капиталовите пазари от 10 страни са регистрирани за участие във форума за обмен на информация и споделяне на опит по отношение на всички съществени аспекти от дейността по връзки с инвеститорите в контекста на сложната финансова, икономическа и политическа конюнктура в България, Европа и в света. Това каза за "Хоризонт" Даниела Пеева, която е председател на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България. Тя обясни, че сред целите, които си поставя асоциацията, е превръщането на България в атрактивно място за инвестиции:

Директорът за връзки с инвеститорите трябва да бъде медиатор между компанията и нейните инвеститори. Трябва да следи нагласите и очакванията на инвеститорите, вложили своите средства в компанията. В същото време не трябва да спира да работи активно с мениджмънта на компанията за подобряване на нивото на прозрачност в компанията, стимулирайки ръководството на компанията да бъде проактивно при връзките с инвеститорите.

Конференцията ще покаже как европейските ни колеги активно използват информационните технологии, което в България не е много популярна практика, допълни Пеева:

Успели сме да привлечем водещи доставчици на такъв вид услуги в Европа, за да могат да покажат добрите практики и нашите колеги да предадат тази информация на своите компании. Успели сме да привлечем като лектори и гости на мероприятието водещи европейски и световни експерти в областта на връзките с инвестирането, таргетиране на инвестирането, капиталови пазари, комуникации и презентиране.

Интервюто чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна