Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Куцев, пътешественик и доброволец

Атанас Куцев и Симеон Идакиев в студиото на предаванетоАтанас Куцев е млад човек, но вече със солиден опит в пътешествията. Посрещнах го с поздрава „намасте” – изключително популярен в Индия и още няколко държави в този регион, където ръкуването, толкова обичайно за нас, просто не съществува.
Повод да го поканя беше неговата книга, отново сполучливо попадение на издателство "Вакон", озаглавена „Между нирвана и самсара”, в която той описва преживяванията си в Непал, Индия и Хималаите заедно със своята спътничка Моника. Прочетох я с голям интерес, за да сравня своите впечатления с неговите. По моя преценка това е книга, която трябва да притежава всеки, наканил се да поеме в тази интересна посока, защото в нея, освен емоционални описания, има и много полезни практически съвети.
С Атанас Куцев разговорихме само за Непал, защото времето ни беше недостатъчно - предаването този път трябваше да свърши в 19 часа. Уговорихме се да ми гостува отново на 11 октомври и то заедно с неговата спътничка Моника, за да продължим нашето пътешествие през Индия и Хималаите.
Трябва да чуете този разговор, за да видите как изглеждат през очите на 25-годишен човек тези изключително интересни държави и да се убедите, че когато има желание „няма нищо невъзможно”, както се изрази моят гост.



Горещи теми

Войната в Украйна