Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Продължаваме инвестирането в спортни обекти

Красен Кралев
Снимка: БГНЕС

Изграждане на тенис център в София и на спортен център в Пампорово, както и ремонт на конна база "Хан Аспарух" чрез публично-частно партньорство, това е част от инвестиционната програмата на Министерството на младежта и спорта за 2016 година. Това съобщи по време на втората годишна конференция "Инвестиции, строителство и управление на спортни съоръжения" министър Красен Кралев.

Министър Кралев разясни, че през 2014 и 2015 година спортното ведомство е инвестирало 70 милиона лева в ремонт и изграждане на спортни обекти, а тяхното модернизиране ще продължи да бъде приоритет на правителството.

Тази година целта на конференцията беше да събере водещи представители на институции, общини, проектни дружества, федерации и частни инвеститори, проектанти, консултанти, изпълнители, проект мениджъри, доставчици на продукти и решения, които споделиха предизвикателствата и добрите практики, свързани с реализацията на мащабните спортни проекти.

Сред лекторите бяха Минко Христов, изпълнителен директор, "Дворец на културата и спорта", Борислав Попов, изпълнителен директор на Българския футболен съюз, Елиана Шипковенска, директор "Финансово стопанска дейност" на "Национална спортна база".

Участниците във форума се запознаха с предизвикателствата при изграждането на мащабните спортни съоръжения. Водещи архитекти и инженери ще споделиха своя опит от работата си по постигане на максимална мултифункционалност, комфорт и гъвкавост на пространството, покриване на международните стандарти за провеждане на професионални спортни състезания, повишаване комфорта на средата чрез иновативни решения за звук и акустика, повишаване на атрактивността на спортната зала чрез технологии и иновативни решения.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени