Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Решението на Русия да започне въздушни удари в Сирия е водеща тема за британските вестници, които отчитат, че след 4 години и половина, конфликтът навлиза в непредсказуем етап.

Според изданията на Острова ударите на Москва по цели в сирийския град Хомс не са били срещу групировката "Ислямска държава". Това разгневи Щатите, пише "Метро".

"Файненшъл Таймс" допълва, че ходът на Путин дава предимство в конкуренцията със Съединените щати за влияние в Близкия изток.

"Ню Йорк Таймс" цитира американския министър на отбраната Аштън Картър, според когото руските удари в Сирия не са срещу "Ислямска държава", а срещу всички, които не подкрепят режима на президента Башар Асад.

Македонският премиер Никола Груевски е поканил гръцкия си колега Алексис Ципрас, за да преговарят по продължаващия спор за името на Република Македония, пише вестник "Вечер".

По темата гръцкият "Катимерини" пише, че Ципрас е разговарял за спора с Македония и с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.

Освен това двамата са обсъдили и мерки за борба с нестихващата бежанска вълна към гръцките острови и вътрешността на страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна