Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на четвъртфинал в Куала Лумпур

Григор Димитров е на четвъртфинал в Куала Лумпур
Снимка: Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Куала Лумпур с награден фонд над 1 милиона долара. Първата ни ракета елиминира шампиона от надпреварата през 2013 година Жоао Соуза (Португалия) с 2:6, 6:3, 6:4 след над 2 часа игра. Така 24-годишният хасковлия взе реванш за загубата си от Соуза в пет сета в първия кръг на Откритото първенство на САЩ преди две години.

Португалецът, който през миналата седмица достигна до финала на турнира в Санкт Петербург, започна силно и след серия от пет поредни гейма взе първия сет. Димитров пък имаше проблеми със сервиса, като успя да вкара само 40 процента от първото си подаване, което оказа влияние. Във втората част българинът стабилизира началния удар и след пробив в шестия гейм взе преднина, която запази и изравни резултата. В решаващия трети сет хасковлията успя да навакса изоставане от 2:4 и със поредица от четири гейма затвори мача при първата си възможност с успешна атака на мрежата.

На четвъртфиналите съперник на Григор Димитров ще е Бенямин Бекер (Германия).34-годишният германски тенисист е 74-и в класацията на АТП в момента, но е достигал до 35-ото място. Той има една титла в кариерата си през 2009 година на трева в Хертогенбош.

Двамата не са играли помежду си.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна