Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убийца ли е Червената шапчица?

Тези дни, във времето на предизборно говорене и някак встрани от него  се разрази истински скандал около две публикации. Последната, със заглавие „Дръжте децата си далеч от миньоните“, разгромява едни  жълти същества, любими на милиони деца по света, които приличат на пластмасовата жълта опаковка на също легендарните шоколадови яйца и носят очила.  Миньоните от популярните анимационни филми  са разобличени ,защото най- общо казано  са типични представители  на консуматорското общество и ще научат (не, те научават)  децата ни на най- лошото, за което можете да се сетите.
Няколко седмици преди това се появи първата публикация със заглавие: „Вземете си „Музейко“, оставете ни Ян  Бибиян“. Според авторът на този уводен текст „Музейко“ е част от дългосрочен идеологически проект, чиято цел е постепенно да бъде подменена българската културна идентичност.   
Изплаших се, като разбрах какво се готви на нашите деца, които не стига, че колекционират миньони, ами няма кой да им чете за Ян Бибиян, който впрочем никак не се харесва на  някои православни свещеници, защото се заиграва с дяволчето Фют, което никак не е християнско поведение. Но това е друг разговор.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна