Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Бисер Дамянов в галерия "Възраждане"

| обновено на 06.10.15 в 17:11

Изложба рисунки на проф. Бисер Дамянов ще бъде представена в галерия “Възраждане“. С нея, както и с нов каталог на художника, се отбелязва неговата 60-годишнина. 

Рисунките показват последните търсения на автора, с присъщата му сюжетна недоизказаност, виталност, митологичност и естетика на красивото. Галеристката Красимира Алексиева го определя като график, чиито рисунки са като солово изпяти партии. Музиката приижда отвсякъде – от нощта, от пясъка, от въздуха, от пространства – отворени и затворени. Самотност, изпълнена с любов – не определено към някого, а любов изобщо.

Бисер Дамянов е професор, доктор по изобразително изкуство, художник, график и дизайнер. Негови творби притежават Националната художествена галерия в София, Градската художествена галерия - Пловдив и Смолян, частни колекции в Англия, Канада, Франция, Австрия, Америка.

Автор е на 12 книги за изобразителното изкуство, на над 55 научни статии и студии, съавтор на учебници и помагала по изобразително изкуство. Прави илюстрации и графичен дизайн на художествена, научна и учебна литература, на фирмени знаци и визуална реклама.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна