Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка е номинирана за най-добър учител в света

За първи път българка е номинирана за "Най-добър учител в света" на международния ден на учителя. Престижната награда достига 1 000 000 долара, които победителите обикновено дават за благотворителност.

Номинираната Таня Борисова от 60-то училище в София каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“, че, ако спечели наградата, ще даде парите  за изграждане на дневен център  за деца със специални образователни потребности.

В София няма такъв дневен център, какъвто аз бих искала да има – за деца и младежи аутисти.

Училището, в което Борисова преподава, е пилотно па проект на МОН за „включващо обучение“ на деца със специални образователни потребности. Според Борисова, номинацията  показва, че за учителите трябва да се говори с уважение. Уважението се печели, а не се дава, категорична е тя.

Когато съм била директор съм се стремила да привличам повече млади колеги, които въпреки ниското заплащане съм мотивирала да останат в училище като съм ги карала да работят по проекти, за да могат те да заобичат учителската професия и по този начин да останат. Не трябва да се говори само за пари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени