Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Василева се завръща на леда за турнира "Денкова - Стависки"

Христина Василева подновява състезателната си кариера. 31-годишната фигуристка е в състезателния списък при дамите за международния турнир за Купата "Денкова – Стависки". Василева участва за последно в международно състезание през сезон 2010/2011, когато представи страната ни на Европейското и Световното първенство. В надпреварата ще имаме и втора участничка – Даниела Стоева, която миналата година, именно на състезанието "Денкова - Стависки" покри точковия норматив за участие на Европейското, който важи и тази година. Сред заявките са още австралийката Брукли Хан, тренираща заедно с нашата девойка Теодора Маркова, победителката от преди две години Роберта Родегеро (Италия), шведката Изабел Олсон и представителката на Норвегия Анне Лин Йерсем.

При мъжете сред участниците засега са двукратният победител Миша Джи (Узбекистан), който пропусна турнира миналата година, Михаил Коляда (Русия) и Ромейн Понса (Франция). Представителите ни са Ясен Петков и Павел Савинов.

Най-големите звезди на леда в София ще бъдат руският танцов дует Александра Степанова и Иван Букин, които в началото на годината станаха трети на Европейското и девети на Световното. Букин е син на един от най-успешните руски състезатели Андрей Букин – олимпийски и четирикратен световен шампион с Наталия Бестемянова. Нашите представители в тази категория ще са Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Интерес предизвиква и турският дует Алиса Агафонова/Алпер Учар.

Този сезон международният турнир за Купата "Денкова - Стависки" е от веригата "Чалъндж" и ще се проведе от 20 до 25 октомври в Зимния дворец на спорта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна