Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Ангелов: Престъпленията на комунизма трябва да бъдат изучавани в училищата

Престъпленията на комунизма трябва да бъдат изучавани в училищата, коментира пред “Хоризонт” в предаването “Нещо повече“ разследващият журналист Слави Ангелов:

Ние не можем да преследваме виновниците за толкова безобразия, които са се случили през тези 45 години, заради които ние 25 години не можем да мръднем напред. Този период обаче трябва да се изучава, за да не се повтаря това занапред. Депутатите обаче гласуваха "против“, включително и партия ДПС, която представлява една голяма група от български турци, подложени на небивали унижения по време на Възродителния процес.

Той обясни, че наследници на комунистическата партия и на агенти на Държавна сигурност са навлезли много силно в българския бизнес, което е пагубно:

Става дума за бизнес, в който те са посредници и са сложени в схема, усвоявайки средства. Това създава неприятни бизнес модели в страната.
В тази ситуация умните и предприемчивите хора нямат шанс за развитие, а шанс имат точно такива касти. Те са свързани с политическите партии. Зад всички големи партии, участващи по-дълго време в управлението, има такива формирования.

Интервюто чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна