Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборът на качество

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Поради решението на Комисията за защита на конкуренцията, услугата Uber e временно спряна в София. Въпреки, че десетки хиляди хора вече са я избрали като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване в града. Ползите от услугата за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на асоциацията „Активни потребители“. Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важното - по качество.
Работата е там, че според представителите на таксиметровия бранш този начин за превоз на пътници е незаконен и не отговаря на изискванията за извършване на тази дейност, а Комисията за защита на конкуренцията смята, че услугата за споделено пътуване Uber е нелоялна търговска практика, защото по същество това са таксита, които не плащат данъци и не подлежат на лицензи.
Подготвяйки се по темата, открих, че и френските таксиметрови шофьори се бунтуват срещу конкуренцията Uber и като знам от опит как изглеждат парижките таксита си мисля, че вероятно е нужно законово да се изчистят нещата с тази услуга за споделени пътувания и да се сложи ред.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна