Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Ветрен алармират за съмнителен ремонт

Снимка: БГНЕС

Инициативна група от град Ветрен изпрати отворено писмо до медиите. В него местните жители споделят, че предстои ремонт на пътна отсечка от републиканската пътна мрежа, но той ще се прави без работен проект.  Ремонтът е на стойност 600 хиляди лева, а парите ще бъдат осигурени от „частен благодетел“.

Много искахме този път да се ремонтира. От години се борихме това да се направи. Сега, обаче имаме притеснение, че се бърза с този ремонт и няма да се направи качествено, каза в предаването „Преди всички“ Ангел Сталев – говорител на Инициативния комитет.

Той обясни, че ремонтът е възложен на фирма „Чепинска кариера“ЕООД. Справка показва, че до 2011-та година е имала оборот от 1 милион и 800 хиляди лева и в същото време задължения от 480 хиляди лева.

От 2011-та насам фирмата не е подавала отчет за приход и разход, което показва, че не е упражнявала и стопанска дейност, посочи Ангел Сталев.

Според него жителите на Ветрен се притесняват откъде идват парите за ремонта на пътя:

Дали въобще Агенция„Пътна инфраструктура“ са уведомили ДАНС да провери произхода на тези пари. Все пак този ремонт възлиза на над 600 хиляди лева.

От Инициативния комитет са уведомили АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Жалба е изпратена и до Европейския парламент.

Повече по казуса можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна