Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Между нирвана и Самсара”

БНР Новини
На снимката: седнали - Атанас Куцев, Моника Балабанова, Майкъл (прав зад тях) и Симеон Идакиев в студиото на „Един мъж, един микрофон".

Надявам се си спомняте, че преди две седмици поканих в студиото Атанас Куцев, автор на книгата „Между нирвана и самсара” в която той описваше преживяванията си в Непал, Индия и Хималаите, заедно със своите спътници Моника Балабанова и Майкъл. Подхванахме тази интересна тема, но в предаването сега гостуваше и Моника, и аз бях много любопитен да видя тези далечни земи през нейните очи.
Трябва да чуете разказите на тези млади българи, за да научите повече за националния парк „Читуан” в Непал, за Хималаите, за неочакваната им среща с България на базовия лагер под Еверест, където паметна плоча припомня за епохалната експедиция през 1984 година; за трудното им пътуване със всевъзможни превозни средства в Индия и докосването до мистиката и духовността на тази страна - Варанаси и Пушкар, Колката и къщата на майка Тереза, за самобитната красота на Раджастан и Гоа-пак Индия, но с португалски привкус. И още, и още....




11 октомври

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна