Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническата грешка в табела на градския транспорт в София ще бъде коригирана до края на седмицата

Сгрешени информационни табели на английски език за градския транспорт в София провокираха нов казус. Вместо да са помощ на чуждестранните гости на столицата, оказа се, те будят по-скоро недоумение. Указателният знак е монтиран на спирката на Терминал 2, на линия 84 и 384. След подадения сигнал от Столичната община ни увериха, че установената техническа грешка при отпечатването на стикера ще бъде коригирина още до края на седмицата.

В предаването „Хоризонт до обед“ Гергин Борисов – администратор на Гражданска интернет инициатива „Спаси София“ каза, че неведнъж са изтъквали необходимостта от това да има цялостен градски стандарт за това как се изписват табелите и как изглеждат:

За съжаление това, което Центърът за градска мобилност има като дизайн, що се отнася до визуалната информация за наземния транспорт, е изключително ниско като качество. Като концепция е под всякаква критика.

Той коментира, че контролът на табелите на градския транспорт в София се изчерпва до това дали са физически здрави. Според него информацията на тях трябва да се проверява във всички аспекти.

От Гражданска интернет инициатива „Спаси София" разработват нов подход за формулиране на информационните модули на спирките, който да позволи на пътуващите да се ориентират, независимо в коя точка на столицата се намират.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна