Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да участвате в поетичния конкурс "Непознати улици"

За четвърта по ред година Мария Мутафчиева– Мери организира един прекрасен поетичен конкурс, чиято цел е:

Да вдъхнови и привлече децата, които пишат или които искат да пишат, и сега за първи път посягат към белия лист и химикалката. Изисква се те да изпратят по три свои стихотворения на сайта на Английската гимназия в Бургас. Стиховете са на свободна тематика, но държим те да са три, за да можем да придобием представа за детето. Нека да има и биография, нека да има и снимка, всичко което самият ученик мисли, че може да го представи, е добре дошло. За нас е важно децата да се научат добре да се представят! Тази година Мери ще се радва победителите да са от Видин, Враца или Монтана:

Ние не правим нещо по-различно от това да подадем на някого ръка и да му кажем: "Много ни харесва начина, по който се изразяваш и мислиш, защото наградите, които даваме са музика на Мери Бойс Бенд и книги.

Снимка

И тази година жури на конкурса са Мери, Милена Андонова (директор на английската гимназия в Бургас) и Румяна Емануилиду (журналист и издател), а отличените поети ще бъдат обявени през ноември. В конкурса могат да участват ученици от VII до XII клас от цялата страна, като изпратят по три свои стихотворения на сайта на ГПАЕ "Гео Милев" до 31 октомври.

Специално за "Свободна БГ зона" по Радио ВИДИН Мери съобщи, че до дни излиза новата й песен. Това се случва само няколко седмици след като тя пусна заедно с Джейн Моник ремикс на "Непознати улици".

Доста песни ще се появят ремиксирани, песните имат нужда от нови дрешки от време на време.

Снимка

Мери, чакаме новата ти песен с нетърпение!

Завършваме с думите на Румяна Емануилиду:

Наближава краят на октомври и краят на възможността за участие в "Непознати улици" - най-невероятният поетичен конкурс, подвластен на дълбокото откровение и провокиран единствено от Мери /подкрепена с душа и сърце от компания/.

А Мери е момичето, заради което младите хора обичат и все още слушат българска музика с хубави текстове, въпреки налаганата от електронните медии инвазия на някаква нова безадресна и бездуховна музикална среда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна