Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказка за правилата

БНР Новини
Снимка: БГНЕС



В ОДЗ 80 в столицата, носещо приказното име „Приказна калина“, г-жа Димитрова лепи устите на децата с тиксо, защото не спазват правилата и говорят докато рисуват. „Лоши“ в тази история били две момченца, които много се уплашили и се разплакали , защото учителката  ще ги накаже по този начин, а тя ги заплашила, че ако свалят лепенките от устите си няма да ги даде на майките им.
Майката на момиченцето, което ужасено разказало за това, което се става в детската градина отишла при директорката, за да сподели с нея тревогата си, а тя й казала: „Явно детето Ви е много чувствително щом се е впечатлило“. Вероятно, както и аз, така и майката е усетила в това изречение негативна оценка за детето си и бързо го отписала от детската градина, за място в която, впрочем, чакала дълго.
Тази история с тиксото в детската градина „Приказна калина“ тепърва ще има развитие. Тиксото ще се превърне в етикетче, неспазването на правилата и наказанието за това ще се превърне в игра, която децата не са разбрали, а г-жа Димитрова – в най-добрия педагог в детската градина при това обвинена несправедливо.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна