Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Именити гости идват за фестивала "Изкуството на барока"

| обновено на 25.10.15 в 11:44
Изкуството на барока 2012
Снимка: Luxuria Europae


Деветото издание на фестивала "Изкуството на барока" от 18 октомври до 27 ноември 2015 г. отново ще заложи на интригуващи срещи с европейски майстори - изпълнители на оригинални инструменти от епохата, в която са създадени представяните творби. Ерик Босграаф - блокфлейти, Франческо Корти - клавесин, Аапо Хакинен - клавесин, Линда Манчева - бароково виолончело, Галина Драганова и Василий Илисавски - фортепиано, Алекси Косенко и неговия ансамбъл "Лез Амбасадор" са само част от имената в афиша. Познати и непознати имена откриваме и сред авторите.


Прекрасен концерт на Бароковия оркестър на Европейския съюз, ръководен от датския диригент и чембалист Ларс Улрик Мортенсен, откри форума на 18 октомври в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Неговото мото беше "Вдъхновени от Италия" и включваше произведения от Хендел, Вивалди, Албинони и Корели.

Чуйте в звуковите файлове интервюта със Зефира Вълова - артистичен директор на фестивала "Изкуството на барока" и концертмайстор на двата гостуващи оркестъра, и с Ларс Улрик Мортенсен - музикален директор на Бароковия оркестър на ЕС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна