Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воденият от Павел Дочев "Ерцгебирге Ауе" поднесе изненадата във втория кръг на турнира за купата на Германия по футбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Ерцгебирге Ауе", воден от Павел Дочев, поднесе изненадата във втория кръг на турнира за купата на Германия по футбол.

Скромният третодивизионен отбор отстрани елитния "Айнтрахт" (Франкфурт) след победа с 1:0. Макс Вегнер се превърна в герой за "Ерцгебирге Ауе", отбелязвайки единствения гол в мача в 74-тата минута. Другата изненада поднесе втородивизионният "Мюнхен 1860", който елиминира "Майнц" с 2:1 като гост. Без Тодор Неделев тимът на "Майнц" поведе в резултата още в 6-ата минута с автогол на Кристофер Шиндлер, но в края на полувремето червен картон на Бенгтсон остави тима с 10 души и гостите от Мюнхен успяха да обърнат мача пред второто полувреме след голове на Мугоса и Окоти. За третия кръг се класира и четвъртодивизионният "Унтерхахинг", който надигра убедително отбора от Втора Бундеслига "Лайпциг" с 3:0.

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) продължава тоталната си доминация в Германия. Баварците детронираха носителя на купата на страната "Волфсбург" след успех с 3:1 като гост. "Байерн" реши мача до почивката, когато паднаха и трите гола за тима. Дъглас Коста откри резултата в 15-ата минута след солова акция, а след това Томас Мюлер добави два гола в 20 и 34-тата минути. В последната минута на редовното време Андре Шурле върна едно попадение за домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени