Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гърция няма да получи 2 млрд. евро от транша за август, ако не реализира поисканите от кредиторите реформи. Предупреждението е на еврокомисаря Валдис Домбровскис, който бе на посещение в Атина, съобщават гръцките вестници. Етнос се спира и на заплахата, отправена от еврокомисаря след среща с управителя на Гръцката централна банка, че ако Атина не изпълни мерките, са застрашени и депозитите на гръцките граждани. Причината е искане на кредиторите за рекапитализация на банките до края на годината.

Руските власти най-сетне са овладели инфлацията, коментира Независимая газета. Към края на годината се очаква тя да бъде около 12%. Хората в страната едва ли са забелязали тази победа, допълва изданието. Според статистическото ведомство в Москва, за две години храните в Русия са поскъпнали с около 26 на сто, а отделни продукти са поскъпнали двойно, след като е въведено хранителното ембарго за стоки от Европейския съюз.

Скопският Дневник съобщава за декларация, в която посланиците в Македония на Съединените щати, Великобритания, Франция, Германия и Италия настояват да се спазват задълженията, поети от правителството, с които да се преодолее политическата криза в страната. Според дипломатите се бавят обещания за смяна на министри. Британският посланик призова също новоназначеният специален прокурор е Македония час по-скоро да получи необходимите ресурси, за да започне да работи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна