Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мугуруса надигра Кербер в Сингапур

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под номер 2 в основната схема Гарбине Мугуруса Бланко спечели втората си победа в "Бялата" група на Шампионата на УТА в Сингапур с награден фонд седем милиона долара. Испанката се наложи в два сета - 6:4, 6:4 срещу шестата поставена Ангелик Кербер за 98 минути игра.

Испанската тенисистка е лидер в "Бялата" група с две победи в две срещи, като следващата й съперничка е чехкинята Петра Квитова. По-рано днес победителката през 2011 година Квитова надигра своята сънародничка Луцие Шафаржова със 7:5, 7:5.

Мугуруса постигна решителен пробив срещу Кербер в деветия гейм на първия сет, след което спечели подаването си, за да поведе в резултата.

Испанката допусна пробив при 4:3 в своя полза във втората част, но след това победи в следващите два гейма, за да спечели мача с германката от полски произход.

Гарбине Мугуруса Бланко има три успеха в последните си три срещи с Кербер, която е с победа и поражение на турнира в Сингапур.

Ангелик Кербер ще играе срещу Луцие Шафаржова в последния си мач от "Бялата" група на Шампионата. Мугуруса участва за първи път на престижния турнир в края на сезона.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна