Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Закрила на безгласните" ще работят заедно с приюта за бездомни животни в Силистра

Снимка: БГНЕС

Общинският приют за безстопанствени животни в Силистра, който беше открит неотдавна, остава единственото място в областта, където при спазването на всички законови изисквания могат да бъдат прибирани бездомните кучета.


Капацитетът на приюта е до 100 животни с тенденция да бъде разширяван, а в него 7-членен екип се грижи за бездомните кучета, поясни управителят на учреждението Димитър Иванов:

Има двама ловци, които улавят животните в града със специализиран транспорт – идват до приют и ги приема ветеринарният лекар, преглеждаме ги и обезпаразитяваме. Преглежда се също общото състояния на животните, чипират се и се прави паспорт, като след това се поставят в клетки за наблюдение за два дни и чак тогава в общите клетки.

Иванов обясни, че приетите животни се хранят и гледат от гледачи, като регламентът е животното да бъде пуснато до два дни на същото място, но обезпаразитено и кастрирано.

Приютът ще работи в тясно сътрудничество с местната природозащитна организация "Закрила на безгласните", от където в момента търсят осиновители на няколко новородени кученца

Нашата дейност ще бъде основно да търсим домове на малките кученца, поясни Кремена Радева, активист в организацията.

Подробности чуйте в репортажа на Маргарита Иванова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени