Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) прекъсна победната си серия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серията от десет поредни победи на шампионите от "Байерн" (Мюнхен) приключи с равенство 0:0 срещу "Айтрнахт" във Франкфурт. Двата тима се срещнаха в първи мач от 11-ия кръг на германското първенство по футбол, като след него баварците ще останат категорични лидери.

"Байерн" (Мюнхен) се опитваше да подобри рекорда на Тотнъм от 1960 година, когато "шпорите" стартираха сезона в английското първенство с 11 поредни победи. Отборът на Хосеп Гуардиола обаче срещна затруднения в отбелязването на голове във Франкфурт и така постижението на "Тотнъм" остава върхово за първенствата от топ 5 на Европа.

Първата възможност за гол в мача се откри още в началните минути пред полузащитника Артуро Видал, но Лукаш Храдецки реагира прекрасно на удара на чилиеца. "Айнтрахт" се защитаваше с почти целия отбор и рядко поглеждаше към другата врата, като единствената опасна атака на домакините беше спряна с корнер.

Дъглас Коща също беше спрян от Храдецки през втората част, а Филип Лам изигра слаб мач, получи жълт картон и беше сменен в 76-ата минута от Давид Алаба. Капитанът напусна видимо ядосан.

Това не е първият ми жълт картон и със сигурност няма да бъде последният, каза той след края на срещата.

Финалният натиск на "Байерн" също не доведе до гол. Вместо това, Роберт Левандовски пропусна да се разпише в 80-ата минута, Ариен Робен беше санкциониран за симулация пет по-късно, а втори удар на поляка, този път в мрежата, не беше зачетен поради засада.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна