Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Полицаи блокират шосета" сред водещите теми за "Стандарт". Служителите на реда се заканиха в сряда да спрат движението по магистрала "Хемус" и пътя от София за Перник. Те недоволстват срещу Бюджет 2016, който предвижда да няма добавка за стаж към заплатите, а обезщетенията при пенсиониране ще се орежат наполовина.

Майките, които нямат сключен брак и са получавали помощи до август тази година, ще трябва да подадат отново документите си, съобщава "24 часа". Причината е, че ще трябва да се декларира и доходът на бащата. От 1 януари помощта за 1 дете ще се увеличи с 2 лв. на 37, за две остава 85 лв., а за три ще стане 130 лв., припомня вестникът.

Под 5% от убийците на пътя са в затвора акцент за "Труд". Най-често в делата осъдени получават пробация, в 25% от случаите присъдата е условна. Магистрати изследват последните 5 години, като отчитат драстичен спад на установените нарушения.

Сриването на държавен сайт струва около 100 долара, пише "Телеграф". Изданието цитира анализ на разследващите, според който зад срива в сайтовете на редица държавни институции, сред които и този на Централната избирателна комисия, може да стои определена партия.

Строителството на нови блокове регистрира истински бум статия в "Новинар". Ръстът е над 23% на годишна база. Първенци са София и Пловдив, но на този фон експерти наблюдават свиване в търсенето на офис площи.

Всеки втори учител се оплаква от недисциплинирани ученици. Това показва представително изследване сред 300 преподаватели, цитирано от вестник "Сега". Като втори проблем в образованието учителите посочват незаинтересоваността на децата от учебния материал.

Добре подготвени студенти масово дават частни уроци водещо заглавие за "Монитор". За един час бъдещите висшисти искат по 8-10 лв., което сериозно подбива цените на частните учители. Един час при елитен преподавател достига до 40-45 лв., уточнява публикацията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени