Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Андонов – общински съветник от “Коалиция Кюстендил”:

Съветник не се става заради възнаграждението, а за да се решават проблемите на общината

В Кюстендил коалицията, спечелила местния вот, предлага съветниците да получават по 1 стотинка месечно

Сградата на общинската администрация в Кюстендил
Снимка: Архив
Първата докладна записка, внесена за гласуване в новия общински съвет на Кюстендил е с предложение членовете на градския парламент да получават символичното възнаграждение от 1 стотинка за участието си в заседанията. Спестените от заплати средства ще бъдат насочени към нуждаещи се хора от общината, за програмата „Инвитро“, за културни и образователни проекти. Това са около 12 хиляди лева месечно.

Нарочно обявихме предложението веднага след данните за народния вот, за да не се спекулира, че даваме предизборни обещания – коментира Иван Андонов – общински съветник от “Коалиция Кюстендил”, който досега бе председател на общинския съвет. – Засега реакциите са по-скоро положителни. Хората в общината и града могат само да спечелят от приемането на тази идея. Не би трябвало някой да става общински съветник заради възнаграждението…

Той изрази надеждата си не само предложението да влезе в сила в Кюстендил, но примерът да бъде последват и в други общини на България.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Иван Андонов.

Коалицията има мнозинство в общинския съвет и би трябвало предложението да бъде прието, но резултатите от гласуването ще станат ясни след първото заседание този месец.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени