Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предприешествие с Недялко Дервенков и Мила Григорова

Мила Григорова, Недялко Дервенков и Симеон Идакиев
Снимка: Един мъж, един микрофон

Повод да поканя двамата млади хора - Недялко Дервенков и Мила Григорова в студиото, е книга, озаглавена малко необичайно „Предприешествие”. Тя е написана от Нед, както го наричат приятелите и близките му.
Визитната картичка в края на книгата го представя като:”предприемач, иноватор, фотограф и пътешественик, който търси нови усещания, нови възможности и нови хоризонти. Винаги готов на подвизи, за да научи, усети и възприеме повече”.
Всичко това се оказа вярно и за Мила?
Заглавието препращаше към пътешествие на предприемачи, но ние говорихме малко на тази професионална тема и се спряхме главно на впечатленията им от държавите, които са посетили, а те не са никак малко: САЩ, Англия, Бразилия, Аржентина, Тайланд и, разбира се, България.
Трябва да чуете това предаване, за да разберете какво означава да си предприемач в изключително модерни и перспективни области на човешката дейност и знание.
Аз имах още една основателна причина да представя книгата, защото всички приходи от продажбата й ще бъдат дарени на Сдружение”Деца с онкохематологични заболявания”. Една наистина благородна постъпка, която заслужава поощрение.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна