Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В записа от пилотската кабина на катастрофиралия руски самолет има необичаен звук, който ще бъде подложен на спектрален анализ

Русия е в траур за жертвите на катастрофиралия в Египет руски самолет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египетският шеф на екипа, който разследва катастрофата на руския самолет в Египет, заяви, че разследването все още не е стигнало до заключение за точните причини за катастрофата, предадоха Ройтерс и Франс прес. Записът от пилотската кабина е регистрирал звук в последната секунда преди края, който ще бъде подложен на спектрален анализ, за да се определи произходът му.

Египетските власти проверяват видеозаписите от камерите на летището в Шарм ел Шейх за "подозрителна активност, свързана с катастрофата", предаде Ройтерс.
По думите на египетски представители, те искат да определят например дали някой не се е промъкнал през детекторите за метал или проверките на служителите за сигурност, както и дали има необичайна активност сред полицаите или персонала на летището. Това е първият признак, че египетските власти подозират, че самолетът е свален умишлено, отбелязва агенцията.

Министерствата на външните работи на Норвегия и на Дания препоръчаха на гражданите си да се въздържат от пътувания до египетския курорт Шарм ел Шейх, ако не е крайно необходимо. Решението е взето в светлината на нова информация, получена от дипломатическото ведомство от национални и чуждестранни органи за сигурност, посочи говорител на датското външно министерство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна