Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Николай Николаев: България се превърна в голям Биг брадър на човешкото падение

Снимка: БГНЕС

България се е превърнала в един огромен Биг брадър, тиражиращ човешкото падение. Това риалити в което се "къпем" – последният Биг брадър – това е най-точният портрет на държавата - каза в предаването "Хоризонт за вас" актьорът Николай Николаев по повод излизането на последната си книга „Аз клоунът“ на издателство „Захарий Стоянов“:

Навърших 75 и когато човек стане на 75 - или оглупява, или поумнява. С мен се случиха и двете едновременно. Така се роди третият ми роман "Аз, клоунът". Книгата ми е сполучлив опит с усмивка да се кажат сериозни неща за времето, в което живеем, за кризите, в които се „давим“ през тези 25 години на фалшива демокрация, сподели актьорът в ефира на "Хоризонт".

Клоунът с усмивка говори за всички големи рушители на България - от Филип Димитров, през Иван Костов, през Царя, до Станишев, които окрадоха и обезчестиха тази страна, за да я докарат да бъдем най-бедната страна в ЕС…Ние сме първата страна в света по детски самоубийства, допълни Николай Николаев. Той акцентира върху темата за промиването на мозъци:

Говоря за тази страховита промивка на мозъци… Живеейки така, с промити мозъци, постепенно скъсахме пъпната си връв с природата, радостта и любовта от общуването с хората… Добротата, протегнатата ръка за помощ станаха ненужен спомен от миналото.

Актьорът обясни, че щастлив го прави мисията му да се грижи за духовното здраве на болните и на здравите деца, защото здравите деца в България са по-болни от болните – от преяждане с фалшив морал и фалшиви храни....

Това се мъчим да правим в нашата болница – да внушим детето, че страшното е минало, защото е победител на заболяването, разказа пред "Хоризонт" актьорът, известен с таланта си в областта на смехотерапията, който всеотдайно работи с болните деца в "Пирогов" по комплексна система за арттерапия, водотерапия и спортотерапия:

Да накараш детето да участва в изцелението си, а не да чака чичо доктор да му даде хапчето или да му сложи инжекцията…С моята система за лечение, ние сме „шарените“ доктори, които работят за духовното здраве на детето...

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна