Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Каракачанов: Това, което се случва в Париж, е война

Снимка: БГНЕС

Това, което се случва в Париж, е война. Това не е изолиран терористичен акт, каза в предаването „Събота 150“ Красимир Каракачанов от парламентарната комисия по отбрана и комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Подобно мащабно нападение, което се развива в рамките на три часа на шест различни места, показва една много добра организация. Според мен в тази организирана атака са участвали минимум 20-30 човека. Атентатите се случват на места, които се охраняват. Т.е това са хора, които са намерили начина да преодолеят тази охрана, вероятно са имали съучастници, които са ги пропуснали да влязат с оръжие на стадиона и в концертната зала. За да направиш подобна акция, освен помагачи, трябва да имаш резервни квартири, трябва да имаш квартири или складове, където да си складирал цялото това въоръжение, база, в която си подготвил операцията. Т.е тук не става дума за изолиран терористичен акт на група фанатици. Тук става дума за една много добре съществуваща организация, която действа много синхронизирано., коментира Каракачанов.

Европа, със своята небрежна политика по отношение на Близкия изток, доведе до това, че се създаде една атмосфера, в която в Европа има фронт срещу европейската цивилизация, каза още Каракачанов:

Става въпрос за една война между две цивилизации, няма какво да се лъжем, и която се води вече 10 години , ако не и повече, ако вземем и кулите-близнаци в Щатите.

В звуковия файл може да чуете цялото интервю.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна