Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден първи в историята на дуото Красимира Стоянова и Людмил Ангелов

Красимира Стоянова и Людмил Ангелов
Снимка: личен архив

На 18 ноември 2015 година от 19.30 часа в зала "България" за първи път пред публика ще се представи новото камерно дуо Красимира Стоянова - сопран и Людмил Ангелов - пиано. Рециталът ще постави финалния акорд на петото издание на фестивала "Пиано Екстраваганца", на който Людмил Ангелов е основател и артистичен директор.


Оперната прима Красимира Стоянова признава, че отдавна следи с голям респект работата и творческите успехи на пианиста. Такива музиканти като Людмил - той създава цял фестивал и кани прекрасни музиканти от всякакви жанрове, самият той участва почти непрекъснато - ние трябва да сме горди, той е толкова голяма личност в нашата музикална култура! Поради тази причина аз се чувствам много отговорна как самата аз ще се подготвя. Но съм уверена, че ще бъде много хубаво и интересно, споделя певицата, която инициира създаването на дуото.

Двамата забележителни български музиканти с успешна международна кариера подготвят за първия си рецитал музика от Белини, Верди и Респиги в първата част, а във втората - руски репертоар: Мусоргски и Рахманинов.

В последния момент Красимира Стоянова и Людмил Ангелов решиха да направят благороден жест - тъй като интересът към рецитала им е огромен и билетите са изчерпани, те решиха да поканят напълно безплатно бъдещите звезди на класическата музика - ученици и студенти от Музикалното училище и Академията, да посетят събитието. Единственото, което младежите трябва да направят е да носят своята лична карта. По този повод примата Красимира Стоянова заяви: Децата са всичко, децата трябва да мечтаят, да се вдъхновяват, да творят. Да се научат да бъдат целеустремени и да вярват в себе си. Това е нашият начин да дадем своя пример. Дано са щастливи и устремени по пътя към върха!.

След София, с този концерт дуото ще се представи още в зала "Брамс" на Музикферайн - Виена и в Цюрихската опера.

Чуйте интервюто с Красимира Стоянова, излъчено в предаването "Алегро виваче".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени