Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" с втора победа в турнира за Купата на ФИБА-Европа

Снимка: Sportal.bg

Българският шампион "Лукойл Академик" победи руския тим "Енисей" (Красноярск) с 85:81 точки след продължение в среща от четвъртия кръг в група "Н" на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа.

Това е втори успех за "Лукойл" в групата и първо поражение за лидера "Енисей". "Студентите" запазват шансове да продължат напред в турнира. Възпитаниците на Тони Дечев изиграха по-слабо първо полувреме и на почивката губеха с 34:42.

Българските баскетболисти обаче направиха обрат през втората част. Те постепенно намаляваха пасива си и 5:35 минути преди сирената изравниха 64:64 след наказателен удар на Ратковица. Малко по-късно шампионите поведоха след кош на Димитър Димитров. След това играта продължи да бъде равностойна, а 24.2 секунди преди края с кош на Асен Великов Лукойл поведе 75:73. В следващата атака Ди Джей Кенеди се разписа, а до края двата отбора не си отбелязаха кош и се стигна до продължение.

В добавеното време със серия от 6:0 "Лукойл" поведе с 83:78 2.05 минути до края, след което спечели мача.

За победителите Желко Шакич завърши с "дабъл-дабъл" - 18 точки и 14 борби, Филип Барович се отчете със 17 точки и 9 борби. Общо петима играчи на домакините записаха двуцифрен точков актив. Ратковица вкара 12 точки, а Павлин Иванов - 11 точки. За гостите с 14 точки, 9 борби и 6 асистенции се отличи Ди Джей Кенеди.

Ние започнахме с много грешки, но след това направихме корекции и нещата се получиха. Винаги трябва и малко късмет. Аз вярвам, че ще направим силен мач, защото момчетата имат потенциал. Дано да изиграем този силен мач, когато ни е най-важно. Сега още сме в играта, но нищо не е сигурно. Ние ще отидем да спечелим оставащите два мача в групата или поне един от тях. Правим си всеки път изводи, говорим и се надявам, че ще изиграем силен мач, когато трябва, каза старши треньорът на "Лукойл Академик" Тони Дечев след двубоя.

В следващия си мач от турнира шампионите гостуват на "Калев" (Естония) на 24 ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени